Historien om Skjoldenæsholm

Historien om Skjoldenæsholm kan spores tilbage til 1348, hvor den smukke herregård dengang blev omtalt som en anselig borg under Valdemar Atterdag. I 1567 blev den store herregård revet ned, hvor man mener, at Frederik den 2. genbrugte byggematerialer fra borgen til opførelsen af Frederiksborg Slot i Hillerød.
Den nuværende hovedbygning er opført i flere tempi. Den oprindelige hovedgård er bygget af rentemester Müller i 1662. Kun "Grevindefløjen", som kendes på bindingsværket og fundamentet af kampesten, er tilbage. I 1794 købte Anna Marie Bruun de Neergaard godset af Anna Joachimina Ahlefeldt, og siden har Skjoldenæsholm været i familien Bruun de Neergaards eje. Familien flyttede i 1971 fra hovedbygningen for at omdanne stedet til hotel og konferencecenter. I 1991 blev hovedbygningen gennemgribende renoveret og fremstår i dag som en særdeles velbevaret herregård, hvor svundne tiders stemning og nutidig komfort forenes.

 • Stoffer og tekstiler

  Vores fredede stuer og møbler er løbende under istandsættelse, med maling, ombetrækning og nye gardiner. Vi har fået nogle utrolig smukke stoffer. Ejeren, Susanne Bruun De Neergaard har valgt at komplimentere de gamle stuer med stoffer i tidens ånd og med tanke for fortiden. I den Gyldne stue finder man guldstof med pink sommerfugle, i Gobelinstuen ses de kraftige silkegardiner i blå nuancer som matcher de store gobelinerne som pryder væggene.

 • A.J Ahlefeldt og gobelinerne

  Gobelinerne i "gobelinstuen" forestiller tørdokken i Københavns havn og havnen i Glückstadt. Gobelinerne er fremstillet i silke af A.J. Ahlefeldt i 1739. De blev ved lensafløsningen i 1920 brugt som betaling til staten. Gobelinerne er restaureret i 1970’erne og har indtil 1982 hængt i Boligministeriet. I 1982 kom de tilbage til Skjoldenæsholm, dog kun til låns.

 • Anekdoter

  I det nuværende mødelokale på første sal havde Eiler Bruun de Neergaard (f 1904 d 1967) lavet en model togbane i hele rummet. Denne viste turen fra Københavns hovedbanegård over Valby bakker til Ringsted station. Meget sirligt med små blomstrende kirsebærtræer, fine huse med lys i vinduerne osv. Vi har i resalitten udstillet et par af tankstationerne og de hjemmelavede huse.

Gæste anbefalinger

 • Tusind tak fordi I ville lægge rammer til GAME’s strategidøgn. Vi oplevede intet mindre end fantastisk service fra start til slut. De smukke naturomgivelser, som aktivt blev benyttet til walk-and-talks og middagen i Farfars Kontor var blandt højdepunkterne. Sammen med det gode og ambitiøse resultat fra strategidøgnets arbejde, er jeg sikker på, at besøget på Skjoldenæsholm vil stå tilbage som et funklende klart minde i mange år fremover for både bestyrelse og ledelse.

  Game
 • Alt var uovertruffet i alle henseender (jeg kunne bo der for evigt). Tak for denne gang og på gensyn.

  Ballerup Kommune
 • Serviceniveauet er meget højt!

   

  Dansac
 • En særlig god stemning og fantastisk service - I kan løse alt og det gør I

  Ringsted Kommune
 • Mange konference hoteller kunne i den grad lære noget af de piger, der tager imod os og servicerer os som kunder. Det der gør forskellen på et dejligt sted er ikke kun selve grundydelsen, men i særdeleshed sekundær ydelserne i form af optræden.

  Bülow Management
 • Meget serviceminded personale. Varme omkring stedet og passion for det man laver.

  3 Denmarks APS