Historiske stuer & sale

På Skjoldenæsholm holder vi af, at huset ”lever” og opfordrer vores gæster til at bruge huset under opholdet, mens malerier af generationer i Bruun de Neergaard familien og Gyldenløve hænger på væggene og holder øje med dig i vores stuer og sale. Vi har stuer og sale som kan anvendes til alt fra den store fest til en hyggelig sammenkomst med de nærmeste. Hele huset er indrettet i neoklassisk arkitektur og der er gjort meget ud af at opretholde, farver møbler og tekstiler i en høj kvalitet, som også afspejler vores atmosfære i huset.

 • Gobelinstuen

  Hold din fest i ægte herregårdsstil i Gobelinstuen. De smukke gobeliner, som hænger på væggene, er i silke og broderet af Anna Joachimine Ahlefeldt i 1739, heraf navnet på vores store spisestue. Gobelinstuen egner sig til den store fest med festklædte gæster. I Gobelinstuen er der plads til 68 personer ved de smukke opdækkede borde. 

 • Havestuen

  Fra Havestuen har du direkte udgang og udsigt udover vores smukke park, sø samt skoven som omslutter Skjoldenæsholm. Havestuen bliver ofte, til fest, brugt til at byde gæsterne velkommen med en velkomstdrink og til dans efter middagen. Havestuen har mange hyggelige kroge med gamle smukke møbler, som indbyder til at opholde sig i og indånde den rolige atmosfære som hersker i de gamle stuer.

 • Historien om Skjoldenæsholm

  Læs mere om historien som gemmer sig i stuer og sale.

 • Påfuglstuen

  Påfuglstuen ligger en suite til Havestuen og Gobelinstuen og er opkaldt efter det farverige maleri, af en påfugl som skuer længselsfuldt ud mod parken. Vi har mange gamle kakkelovne fra da Gyldenløve var ejer af Skjoldenæsholm, her i Påfuglstuen står et flot eksemplar fremstillet i Bærumsværk i Norge.

   

 • Billardstuen

  Billardstuen ligger i tilknytning til Havestuen i den fredede hovedfløj fra 1766. Endnu en af de stuer hvor man kunne ønske at væggene kunne tale, sikke mange festlige historie de ville kunne fortælle. Det antikke billardbord, som fylder det meste af stuen, er fra Eiler Bruun de Neergaards tid og bliver stadig flittigt brugt.

 • Farmors kontor

  Farmors kontor ligger i Grevindefløjen og med en smuk udsigt til både parken og mod søen. De charmerende gamle døre og paneler i stuen er malet i lyse farver og med smukke motiver. Stuen kan benyttes som intimt mødelokale, det kunne være et strategimøde eller bestyrelsesmøde evt. med efterfølgende middag i Farfars kontor. Farmors kontor er ideelt til en hyggelig middag for 2 - 10 personer.

 • Farfars kontor

  Farfars kontor ligger en suite til Farmors kontor i østfløjen, med udsigt til den smukke park. De charmerende gamle døre med originale låsekasser og paneler i stuen er malet i rødt, i næsten hollandsk stil. Det er Eiler Bruun de Neergaard, som er farfar og den sidste generation som benyttede herregården til privatbolig. Hans portræt, både som ung dreng i matrostøj og som en ældre herre, hænger begge i stuen i dag. Kontoret er meget populært som mødelokale eller som spisestue ved mindre selskaber.

 • Pejsestuen

  Pejsestuen ligger i grevindefløjen som er bygget i 1662. Stuen vender mod øst og har den smukkeste udsigt ud over gårdsøen. De brede bemalede døre og paneler giver stuen sit helt eget særpræg. Pejsen er ofte tændt i den kolde tid, her kan du nyde ildens ro, med en kop varm chokolade eller kaffe, efter en frisk tur i skoven. På væggene hænger aneportrætter af Bruun de Neergaard slægten.

 • Den gyldne stue

  Kobberstik af blandt andet drabelige krigsscener klistret op på lærredstapeter med malede rammer kendetegner den gyldne stue og receptionen, de 2 gennemgangs stuer mod syd som flankere Hallen. Tunge silkegardiner i gyldne farver og guldmalede rokoko møbler pryder denne lille stue.

 • Fordybelse i resaliten

  Resaliten er populært til uformelle møder eller grupperum, hvor du ønsker plads til deltagerne. Der er mulighed for at lave fire grupper i Resaliten, hvor der kan roteres mellem de forskellige borde mens processen styres af mødelederen.

  • Godt til gruppearbejde
 • Eckersbergsalen

  Med direkte udgang til vores skønne park, kan du her holde den helt store fest, med op til 90 personer. Vi dækker op til fest, med hvide duge og smukt service.